Warm de oven voor op 180 graden. Prak de geitenkaas fijn
en klop er de kwark en het ei doorheen. Pers er de
knoflook boven uit en knip de bieslook er boven in
stukjes. Roer de fijngesneden ui erdoorheen. Schil de
aardappelen en rasp ze grof. Meng het kaas-eimengsel
door de geraspte aardappelen en voeg peper en zout toe.
Spuit 2 kleine taartvormpjes of 1 grote in met bakspray
en schep het aardappelmengsel erin. Bak de taartjes in
het midden van de hete oven in ongeveer 40-45 minuten
gaar en bruin.
Heerlijk te combineren met sperziebonen en
komkommersalade.
In een heel grote pan verwarm je een grote hoeveelheid
water met de asperges er in. Als dat aan de kook raakt
doe je de drie eieren er bij en laat het geheel vijf
minuten koken. Schep de eieren in een pannetje en laat
ze schrikken met koud water. Schep de asperges
voorzichtig in een vergiet en laat ze uitlekken.
Leg de asperges op een mooie schaal. Bestrooi met
peterselie, stukjes peper en olijven. Leg de ansjovisjes
er over heen.
Pel de eieren voorzichtig. Als het goed is, is de dooier
nog zacht. Snij elk ei in twee en laat de dooier in een
kommertje lopen. Sprenkel eerst het eigeel over de
salade, dan de olijfolie en het limoensap. Hak het wit
fijn en leg dat er weer overheen. daarna de peper en het
zout, en tenslotte de parmezaan.
1 pizzavorm van 25 cm doorsnee.
Oven voorverwarmen op 200-220 graden.
Schil de uien en snij deze doormidden en dan in dunne
halve ringen snijden. Bak intussen het spek uit en voeg
de uien toe en laat deze zachtjes bakken tot ze glazig
zijn. Laat het spek-uimengsel goed afkoelen.
Bereid de broodmix met 1.5 dl. water en de olie. Laat
het deeg op een warme plaats 15 min. rijzen. Rol het
deeg uit tot een cirkel van 27 cm en leg deze in de
ingevette pizzavorm, duw de rand wat omhoog. Strooi wat
paneermeel over de deegbodem en schep het spek-uimengsel
over het deeg. Strooi de geraspte kaas erover en de
pizzakruiden.
In de oven gaar en bruin bakken in 20 min.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 47 gram
Koolhydraten: 87 gram
Vet: 65 gram
Energie: 557 kcal
1 ui snipperen en in wat olijfolie roerbakken totdat het glazig is en er wat chilipoeder overheen strooien (ong. een halve dessertlepel), hier aan toevoegen 250 gram boerenkool en dit even kort mee roerbakken. Vervolgens doe je de couscous, 50 gram rozijnen, een bouillon tablet verkruimeld en 600 ml water erbij. Dit al roerende aan de kook brengen en dan gas uitdraaien.
Ongeveer tien minuten laten staan en dan even doorroeren en eet smakelijk.
Je kunt het met en zonder vlees eten. Bijvoorbeeld met kleine gehaktballetjes of magere hamlapjes erbij.
Voor een wat zachtere smaak er als laatste een klein klontje boter doorheen roeren (ong. 20 gram).
Zout hoeft niet want dit zit voldoende in het bouillontablet. Naar smaak een weinig peper toevoegen.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 11 gram
Koolhydraten: 37 gram
Vet: 8 gram
Energie: 263 kcal
Klop de balsamico azijn met mosterd, uitgeperste knoflook en rozemarijn. Voeg steeds een beetje olijfolie toe, terwijl je stevig blijft roeren.
Snij de ui in 8 stukken,
snij de courgette in de lengte in 4 stukken,
snij de pompoen in stukken,
strooi evt. wat (zee-)zout over de groenten.
Leg de ui, courgette en pompoen op de grill en giet er een beetje van de dressing over.
Grill de asperges 5 minuten en de andere groenten in 8
tot 10 minuten gaar. Eventueel iets langer als het nog te hard is.
Snij alles in "hapklare brokken"-formaat, meng het in een schaal met de rucola en fijngehakte peterselie, en schenk er de rest van de balsamico dressing over.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vet: 5 gram
Energie: 119 kcal
Uitjes fijnsnijden en in de pan fruiten met de olijfolie en de kerriepoeder. De kippensoep erbij. Alles aan de kook brengen. Als laatste de prei ringen snijden en erbij gooien. Even nog doorkoken en smullen maar!
Was de ongeschilde aardappelen goed en snijd ze in
grove, ongeveer even grote, stukken en leg ze in een
lage ovenschaal.
Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en peper.
Schenk dit mengsel over de aardappelen en roer dit even
door met een lepel, zodat alle aardappelen geraakt
worden door de knoflookolie.
Bestrooi ze daarna met de rozemarijn en zout naar smaak.
Laat de aardappelen midden in een op 200∞C voorverwarmde
oven in ca. 1 uur gaar worden.
Tip: als je niet van knoflook houdt, kun je in plaats
hiervan ook 2 of 3 in partjes gesneden sjalotjes
gebruiken.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 169 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vet: 17 gram
Energie: 10 kcal
Snijd de tomaten in stukken, de paprika in repen, de komkommer in halve plakjes, de ui in halve ringetjes en de feta in blokjes.
Doe alles in een schaal en meng het. Strooi er peper, zout en oregano overheen en een hele flinke scheut olijfolie. Evt. nog olijven toevoegen.
Benodigdheden: WOK
Zet de wok op het vuur en verwarm deze. Doe in de wok de
spekreepjes en bak deze aan, voeg dan de gesnipperde ui
toe en roer dit door elkaar, voeg dan de gehakt toe en
bak deze onder voortdurend roeren gaar en rul en bak net
zolang tot het vocht bijna is verdampt. Voeg dan de prei
en de gewelde bamigroenten toe en roer dit alles goed
door elkaar en bak nog even door tot ook hier het meeste
vocht is verdampt. Voeg dan de eieren en de ham toe en
roer dit goed door elkaar. Voeg dan de ketjap, sambal,
peper en zout en eventueel wat selderieblad toe en roer
alles goed door elkaar en bak nog even op hoog vuur. Zet
het vuur onder de wok uit en laat de saus even rusten
zodat alle kruiden en groenten goed kunnen vermengen.
Kook de macaroni volgens gebruiksaanwijzing en voeg deze
aan de inmiddels verwarmde saus toe en roer alles goed
door elkaar en verwarm de macarni goed door.
Voor een extra pittige macaroni voeg je nog 2 eetlepels
sambal toe.
Lekker met komkommersalade, sate, kroepoek en atjar.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 36 gram
Koolhydraten: 60 gram
Vet: 32 gram
Energie: 610 kcal
Mix alle ingredienten goed door elkaar in de blender
voeg naar smaak de vanillesuiker toe
1) Korstjes van brood afsnijden en brood boven kom
verkruimelen.
2) Peterselie erboven fijn knippen. Knoflook pellen en
fijnsnipperen.
3) Brood, peterselie, knoflook en 2 eetlepels olie door
elkaar scheppen.
4) Op smaak brengen met zout en peper.
5) In vlees aan bovenkant in lengte 3 insneden maken van
ca. 3 cm diep.
6) Vulling hierin verdelen en iets aandrukken.
7) Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest
van olie.
8) Groene asperges wassen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm)
eraf snijden.
9) Groene asperges in ovenschaal leggen en 1 dl water erbij
schenken. Vlees erop leggen.
1) Oven voorverwarmen op 200 a 220 graden of gasovenstand 4.
2) In midden van oven vlees in ca. 35 minuten bruin en
net aan gaar bakken.
3) Serveren met gebakken aardappels.
Benodigdheden: ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Wijnadvies: Lichte, soepele, fruitige rode wijnen
Laat de kikkererwten koken voor ruim 30 minuten en
daarna uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de schil. (Rasp
bewaren die heb je straks nodig!) Pers de citroen uit.
Pureer de kikkererwten met het citroensap, de
citroenrasp, de knoflook, de olijfolie en de peterselie
in de blender of met de staafmixer. Voeg eventueel water
toe om een mooie smeuige massa te krijgen. Breng op
smaak met cayennepeper en zeezout.
Lekker als dip met bleekselderie, wortel, paprika,
komkommer of op toast of brood.
1 pizzavorm van 25 cm doorsnee.
Oven voorverwarmen op 200-220 graden.
Schil de uien en snij deze doormidden en dan in dunne
halve ringen snijden. Bak intussen het spek uit en voeg
de uien toe en laat deze zachtjes bakken tot ze glazig
zijn. Laat het spek-uimengsel goed afkoelen.
Bereid de broodmix met 1.5 dl. water en de olie. Laat
het deeg op een warme plaats 15 min. rijzen. Rol het
deeg uit tot een cirkel van 27 cm en leg deze in de
ingevette pizzavorm, duw de rand wat omhoog. Strooi wat
paneermeel over de deegbodem en schep het spek-uimengsel
over het deeg. Strooi de geraspte kaas erover en de
pizzakruiden.
In de oven gaar en bruin bakken in 20 min.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 47 gram
Koolhydraten: 87 gram
Vet: 65 gram
Energie: 557 kcal
De aubergine in stukjes snijden, even laten trekken in zout
water, droogdeppen en bakken in ruim olijfolie
Doe er een beetje limoen- of citroensap over en pers 1
teentje knoflook over het geheel
Als de aubergine zacht en lichtbruin is even laten
afkoelen, zet er dan de staafmixer even in
De kikkererwten prakken met een vork en door de
gepureerde aubergines roeren
Voeg de gesnipperde ui, de vis en een beetje vocht van
de kikkererwten toe, zodat het geheel een beetje smeuïg
wordt
Zout en cayennepeper naar smaak toevoegen
Leg de afgekoelde pasta in een mooie berg op een schotel
Smeer er een laagje mayonaise over en bestrooi deze met
paprikapoeder
Garneer de schotel dan verder met bijvoorbeeld gevulde
eieren, hamrolletjes, asperges, gevulde tomaten enz.
Champignons in schijfjes snijden, sjalotje snipperen en
samen met de paprikareepjes in een hete wok zonder olie
doen mÈt deksel(champignons geven vocht genoeg af). Na
5-tal minuutjes kipfilet bakken in blokjes erdoor roeren en
ongeveer 10 minuten verder laten garen. Dan spinazieblokjes erdoor roeren
als kipfilet saus en intussen pasta gaar
koken. Pasta afgieten en samen met een koffielepel pesto
door de rest roeren. Nog even goed laten doorwarmen en
opdienen; eventueel bestrooid met een koffielepel
parmezaanse kaas.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 40 gram
Koolhydraten: 21 gram
Vet: 29 gram
Energie: 504 kcal
De in blokjes gesneden courgette en champigons bakken in
een klein beetje olie. Na 2 minuten de hamblokjes erbij.
Na enkele minuten een beetje melk toevoegen en het bakje
paturain light toevoegen. Vuur laag zetten en goed
blijven roeren. Zout/peper en italiaanse kruiden erbij.
Het plakje oude kaas in kleinere stukjes breken/snijden
en ook toevoegen. Goed doorroeren totdat kaas volledig
gesmolten is. Direct serveren. VOor de niet lijners kan
er dan nog meer kaas op het bord worden toegevoegd.
Ondertussen pasta volgens aanwijzingen op pak gaar
koken.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 41 gram
Koolhydraten: 49 gram
Vet: 23 gram
Energie: 560 kcal
Rooster de pijnboompitten in een braadpan, op middenlaag
vuur (zachtjes dus). Gebruik geen extra vet (noch boter
noch olie) in de pan, dat is niet nodig.
Ondertussen doe je de veldsla in een saladekom. Voeg
hieraan toe een bolletje mozzarella, in kleine bokjes
gesneden. Snijd de tomaatjes in tweeÎn (of in kwarten)
en voeg ze toe aan de salade. Strooi wat eetlepels
kappertjes in de kom. Voeg als laatste de pijnboompitten
toe als deze licht geroosterd zijn.
Kook de pasta tot ze ìal denteî is. Giet af en voeg toe
aan de salade.
Breng de salade op smaak met wat olfijolie (extra
vierge, naturalmente) en balsamico azijn en en roer het
geheel goed door elkaar.
Strooi bij het serveren nog een klein beetje geraspt
Parmezaan over de salade voor optimaal genot.
Bouillon maken van het blokje en 300ml water,
Ui snipperen en zachtjes glazig bakken in de olie,
bouillon bij de uien schenken en aan de kook brengen,
Linzen, rijst, fijngesneden tomaat, paprikapoeder en
cayennepeper toevoegen,
Zo lang koken dat de linzen gaar zijn (kwartier of 20
min.?),
Op het laatst de room toevoegen en evt. op smaak maken
met zout.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 13 gram
Koolhydraten: 48 gram
Vet: 16 gram
Energie: 380 kcal
Snipper de ui en fruit die in een klontje boter glazig.
Voeg het kerriepoeder, het kruidenbouillontablet, 150 ml
water en de sperziebonen toe. Je gaat nu de sperziebonen
koken voor ca. 10 minuten
Maak op smaak met wat sambal en peper.
Bak de ui en de knoflook in de zonnebloem olie
doe de paprika er bij en bak die licht mee en daarna de prei
roerbakken in dezelfde pan net zo lang tot de prei aardig
gaar is. Doe als laatst de tomaat er bij en de peper en
zout naar smaak.
doe dit alles in een vergiet en laat het uit lekken en
afkoelen
snij nu de kaas in kleine blokjes...
doe de blokjes kaas door de groente heen als het
redelijk is afgekoeld en goed uitgelekt is
bekleed de spring vorm met de bladerdeeg. Doe het
mengsel er in en dek dit alles ook weer af met
bladerdeeg.
bak deze prei schotel in de oven op 200 graden en haal
de quiche met prei uit de oven na ongeveer 30 tot 45 minuten ...
1) was en snij de aubergines in blokjes en doe ze in een
vergiet
2) strooi er zout over en laat ze 20 minuten uitlekken
3) bak ze dan in de hete olie en breng ze op smaak met
peper, paprika en geraspte gemberwortel
4) roerbak er dan de uisnippers bij
5) verdeel de bereiding over de warme pannenkoeken
6) schik ze op voorverwarmde borden en dien op
Energiewaarde per portie : 275 kcal., 3.6g eiwitten, 35g koolhydraten, 13.4g vet
Snijd de champignons in plakjes en de ui fijn.
Bak deze ongeveer 4 minuten in de olijfolie.
Rooster ondertussen het pitabroodje en besmeer de
binnenkant met wat mosterd. Doe het champignon mengsel
erin en strooi (of leg) de kaas eroverheen.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 10 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vet: 11 gram
Energie: 235 kcal.
Beleg het brood met de kaas en doe daarop de tomaten plakjes. Strooi het broodje vervolgens af met pizzakruiden en plaats het onder de grill totdat de kaas is gesmolten.
Maak
de groenten schoon en schil de appel.
Snijd de groenten, ui en appel in grove stukken doe het
samen met de peterselie in de keukenmachine.
Hak alles in kleine stukjes.
Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, kerrie en suiker.
Breng het op smaak met peper en aromat.
De gehakte goenten door het mayonaisemengsel mengen.
evt. garneren met gepelde walnoten.
Snipper de ui, snijd de aubergine in blokjes, haal de
zaadjes uit de paprika en snijd in stukjes, snijd de
bleekselderie in stukjes, pel de knoflook.
Verhit de olie in een grote koekepan/hapjespan/wok. Voeg
het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5-10
minuten rul. Voeg dan de ui, aubergine, paprika,
bleekselderie, paprikapoeder, cayennepeper toe en pers
de knoflook boven de pan uit. Bak dit ca. 5 minuten mee
onder af en toe roeren. Voeg de kippebouillon, het
laurierblad en de tijm toe en laat dit 7 minuten met
deksel op de pan smoren. Voeg dan de rijst en de bonen
toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit op het
laagste pitje 15 minuten garen. Check of de rijst gaar
is. Roer nu de rijst los, verwijder het laurierblad,
garneer met de peterselie en dien op.
Snijd kleine roosjes van de stronk broccoli en snijd de
stronk in plakjes.
Kook de broccoli ca. 2 minuten voor, spoel af onder koud
stromend water en laat het goed uitlekken.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Pel en hak de knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
Verhit 2 scheutjes olijfolie in een koekenpan of wok,
wacht tot het warm is en roerbak de knoflook, ui en
paprika ca. 2 minuten.
Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak nog ca. 2
minuten.
Voeg de pesto toe en warm het geheel ca. 2
minuten goed door.
Schep de cashewnoten erdoor en serveer met rauwkost
en/of rijst.
In de pan een eetlepel olijfolie heet maken en hierin de knoflook fruiten (smaak maken) en verwijderen. De ui fruiten, fijn gesneden spitskool toevoegen en goed omscheppen dan de tomaten toevoegen en blijven fruiten. dan de rest toevoegen. caloriearm en vleesloos. Serveer de klaargemaakte spitskool met rijst.
De sinaasappel kun je eerst uitpersen, maar je kunt de vrucht ook zonder schil direct in de blender doen. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix het tot 1 geheel. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe. Doe er ook wat ijsklontjes in om de smoothie extra koel te maken. Deze gezonde smoothie is dan heerlijk voor in de zomer.
Verwijder de pel en zaadjes van de papaja. Snij de papaja in stukjes. Indien je tijd hebt kan je de papaja en banaan eerst invriezen. Hierdoor zal de smoothie romiger worden. Voeg de sojamelk bij de papaja en banaan en mix met een blender tot een gladde smoothie wordt verkregen. Voeg het vruchtensap en de honing toe en meng opnieuw. In plaats van sojamelk kun je ook gewone melk nemen. Breng de papaja smoothie op smaak met wat citroensap en serveer koud in glazen.
Doe alles in de blender en mix het tot een geheel. Na mixen kun je het sap door een vergiet halen als je de pitjes uit het sap wilt halen. Doe ook een ijsklontje in elk glas na klaarmaken. In plaats van sojamelk kun je ook gewone melk nemen.
Mix alle ingredienten goed door elkaar inde blender en voeg naar smaak de vanillesuiker toe.
Aardappels koken met zout. Sperziebonen koken met een beetje zout. Klein gesneden kipfilet koken in ongeveer 200 ml water met bouillontablet. Ui smoren met knoflook en sambal in olie. Als het gesmoord is, de aardappelen en sperziebonen erbij doen. Dan wat bouillon en de kip toevoegen, maar je moet het een beetje op gevoel doen, mag geen soep worden. Kerrie erbij en even laten inkoken.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 39 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vet: 13 gram
Energie: 416 kcal.
Oven op 225 graden voorverwarmen.
Gedroogde tomaatjes laten uitlekken en in reepjes snijden.
Tomaten en courgette schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
Eieren met kaas, zout en peper loskloppen.
In ovenschaal aardappel, courgette en tomaat dakpansgewijs leggen met daartussen ham en reepjes gedroogde tomaat.
Kaasmengsel erover schenken en schotel in midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin laten worden.
Lekker met een groene salade met balsamicodressing.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 21 gram
Koolhydraten: 42 gram
Vet: 20 gram
Energie: 435 kcal.
Alle ingrediënten behalve de zoetstof aan de kook brengen, vijf minuten koken. Zoetstof toevoegen. Als je van zoet houdt, iets meer zoetstof toevoegen. Als je niet van pittig houdt, minder nasikruiden.
Kan ook als tussendoortje.
Snij van te voren de groenten in gelijke stukken.
Op het moment dat je klaar bent met het in stukken snijden van de groenten (of ze gesneden en wel bij de supermarkt hebt gehaald) kunt u de pan opzetten met een pak tomatensap. De linzen (die zijn er ook in blik) laten uitlekken en samen met de groenten en de penne (pasta) er aan toevoegen.
Neem niet te weinig groenten en niet te veel penne! Zo heeft u in een handomdraai een stevige maaltijdsoep.
Snipper de sjalot fijn, snij de tomaat in heel dunne schijfjes en versnipper de gerookte zalm. Laat de oven voorverwarmen op 250∞ (grill).
Besmeer de sneden brood met de leerdammer lightlife smeerkaas (kan waarschijnlijk ook met een andere light smeerkaas, of met een sneetje light kaas). Leg er de schijfjes tomaat op met een paar plakjes champignons en bestrooi met de sjalot. Plaats onder de grill tot de kaas smelt en de sjalot kleurt. Schik op een bord en strooi er de zalmsnippers over.
Lekker met een slaatje naar keuze.
In wok of soeppan prei in olie op lag vuur fruiten.
Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
Paprika en curry pasta toevoegen en 2 minuten meebakken.
Kikkererwten laten uitlekken.
Kokosmelk, kikkererwten en groentebouillon erdoor scheppen.
Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken.
Met zout en peper op smaak brengen.
Soep met stokbrood serveren.
Bereidingstijd: ca 15 minuten.
Bevat per eenpersoonsportie: 510 kilocalorieÎn
18 gram eiwit
17 gram vet
68 gram koolhydraten
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 10 gram
Koolhydraten: 30 gram
Vet: 21 gram
Energie: 346 kcal
Olijfolie onderin schaal, teentje knoflook in uitpersen. Witlof in stukjes snijden, dit met gesneden appel, kaas en rozijnen in schaal door elkaar husselen. Als laatste er een beetje gemalen peper over strooien.
Snij de witlof in stukjes. Voeg een handje rozijnen toe en een blikje of net 2 verse mandarijnen toe. Voeg vervolgens een scheut yoghurt naar smaak toe aan de mix en je hebt een lekkere snel te maken salade.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Aubergine schillen, in kleine stukjes snijden, in olie wentelen en besprenkelen met Provencaalse kruiden.
Courgette in kleine stukjes snijden en besprenkelen met aromat.
Lenteui en prei snijden en knoflook fijn hakken.
Dit geheel in dezelfde volgorde in een wok doen en al roerend doorscheppen tot de prei, lenteui en knoflook flink gefruit zijn.
Champignons schoon borstelen, in stukjes snijden, met kerrie besprenkelen en in de koekenpan in boter bakken.
Quornstukjes met kipkruiden besprenkelen en in de koekenpan in boter bakken.
Alle gebakken ingrediënten bij elkaar voegen en aanvullen met de cashewnoten.
De soft taco's open neer leggen en de vulling hierover verdelen.
Elke soft taco aan beide zijden naar binnen vouwen en met een cocktailprikker vast zetten.
De soft taco's een half uurtje in de oven doen.
Serveren met komkommerplakjes.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 25 gram
Koolhydraten: 63 gram
Vet: 20 gram
Energie: 538 kcal.
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken ( doe dit ruim van tevoren)
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Splits de eieren boven 3 kommen
Smelt de margarine in een pan en roer vervolgens de bloem erdoor. Voeg hierna scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren totdat je een gebonden saus hebt. Hierna roer je de geraspte kaas erdoor en laat het smelten. Roer vervolgens een beetje van de saus door het kommetje met de eierdooiers.
Doe hierna het dooiermengsel en de spinazie door de kaassaus terwijl je blijft roeren. Breng het geheel op smaak met citroensap, kerriepoeder, peper en zout.
Neem de pan vervolgens van het vuur.
Klop de eiwitten helemaal stijf en schep het vervolgens luchtig door de spinazie saus.
Hierna doe je alles over in een ingevette ovenschaal en plaats het in de voorverwarmde oven en laat het in ca. 50 minuten gaar worden.
Tip: Dit gerecht smaakt heerlijk met stokbrood met kruidenboter.
Kook de fusilli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een (steel)pannetje.
Voeg de spinazie en tijm toe en laat het langzaam al roerende ontdooien.
Rasp 20+ kaas en roer het samen met de Blue Band Finesse voor Koken door de spinazie.
Breng de saus op smaak met peper en laat het goed doorwarmen.
Verwarm de oven voor tot 200∞C.
Was de tomaten, snijd ze aan de bovenkant kruislings in en trek ze iets uit elkaar.
Pers het teentje knoflook uit, roer het met de tijm door de overige olijfolie en giet het in de insneden van de tomaten.
Plaats de tomaten in een klein ovenschaaltje en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes stoven zonder dat de velletjes verbranden.
Verdeel de gekookte fusilli over twee voorverwarmde borden, schep de spinaziesaus er overheen en serveer de gestoofde tomaten erbij.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 35 gram
Koolhydraten: 44 gram
Vet: 22 gram
Energie: 476 kcal
Kook de spaghetti gaar volgens de beschrijving.
Bak in de olijfolie:
de knoflook (fijngehakt)
de tijgergarnalen, eventueel in stukjes ( ontdaan van staartje)
de cherrytomaatjes (gehalveerd)
en de fijngesneden zongedroogde tomaten
Voeg deze 4 ingrediënten toe aan de niet te gare spaghetti (al dente) en meng er van het vuur af de rucola door.
Zout en veel verse peper.
Direct serveren en eet smakelijk!
Note: Voor een extra lekkere maaltijd kunt U er wat drooggeroosterde pijnboompitten over strooien, maar denk aan uw calorieën
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 15 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vet: 12 gram
Energie: 484 kcal.
Bereidingswijze
tonijn laten uitlekken,
komkommer raspen,
zongedroogde tomaat fijn snijden,
tonijn mengen met ui, tomaat, komkommer en kappertjes
broodje evt. besmeren met magere mayonaise
blaadje sla erop,
tonijnmengsel erop.
Lekker & gezond smullen!
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 25 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vet: 2 gram
Energie: 191 kcal.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet een ruime ovenschaal in met olijfolie
Veeg de portobello schoon een snijd het steeltje eruit,
snijd het steeltje in stukjes. Zet de portobello's
ondersteboven in de schaal (met de hoed naar beneden).
Snijd de tomaat in plakjes
Snijd van de mozzarella vier grote plakken.
Snijd de rest van de mozzarella in kleine blokjes.
Meng de blokjes champignon met mozzarellastukjes.
Voeg wat peper en zout toe.
Verdeel dit mengsel over de champignons.
Leg daarop een flink basilumblad,
vervolgens een plak tomaat
en tenslotte een plak mozzarella.
Even 15 a 20 minuten in de oven en smullen maar
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 22 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vet: 20 gram
Energie: 273 kcal.
Kook 2 kleine aardappelen, in blokjes gesneden in max.
10 minuten gaat, maar nog niet zo gaar dat het gaat
kruimen.
Snijd alle groenten fijn en verwarm de wok. Doe er een
eetlepel olie in en laat die goed worden. Doe de ui,
champions en paprika eerst in de wok en voeg en na een
minuutje roerbakken de witlof en tomaat aan toe. Bak dit
geheel tot de witlof zacht is en de ui glanzend. Voeg de
chilipeper of andere kruiden aan toe, samen met de
aardappelblokjes. Bak deze op hoog vuur kort mee. Doe er
op het laatste de lepels tomaten saus bij.
Dit is heerlijk met biefstukreepjes of een tonijnsteak!
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vet: 10 gram
Energie: 252 kcal.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes
Doe de ham, appel en de uitjes in een slakom
Meng de yoghurt, olie, azijn en walnoten en giet het mengsel over de ham, appel en uitjes
Voeg de aardappelen en bieslook toe aan de dressing en laat het geheel afkoelen
Schep af en toe om
Snijd de light kaas in reepjes en voeg deze als laatste toe
Per portie:
227 Kcal
1
3g eiwitten
15g koolhydraten
13g vet
U kunt recepten zoeken op basis van een ingrediënt.
Indien van een ingredient detailinformatie bekend is kunt up op de betreffende link klikken en wordt nadere informatie getoond.
Wij zijn een internationaal werkende organisatie. Om onze klanten te kunnen blijven helpen zijn wij ons team aan het uitbreiden. Ben jij die enthousiaste zelfstandige persoon die graag werkt met mensen en helpt hun doelen te behalen dan kan jij ons binnenkort versterken. Wij verzorgen een interne opleiding. Ervaring en/of affiniteit met gezondheid en voeding is een pre.
U kunt zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u tips en recepten gemakkelijk thuis!