kappertjes zijn de niet geopende bloeknoppen van de Capparis spinosa welke gekweekt wordt in landen met een mediterraan klimaat. Het is een plant die ongeveer 1,5 meter kan worden.
De kleinste kappertjes zijn het beste en ze worden geconserveerd in zout of ingelegd in azijn.
De smaak is wat pikant en peperachtig. Ze worden gebruikt in diverse sauzen, gerechten met ei en bij visgerechten.
Rooster de pijnboompitten in een braadpan, op middenlaag
vuur (zachtjes dus). Gebruik geen extra vet (noch boter
noch olie) in de pan, dat is niet nodig.
Ondertussen doe je de veldsla in een saladekom. Voeg
hieraan toe een bolletje mozzarella, in kleine bokjes
gesneden. Snijd de tomaatjes in tweeÎn (of in kwarten)
en voeg ze toe aan de salade. Strooi wat eetlepels
kappertjes in de kom. Voeg als laatste de pijnboompitten
toe als deze licht geroosterd zijn.
Kook de pasta tot ze ìal denteî is. Giet af en voeg toe
aan de salade.
Breng de salade op smaak met wat olfijolie (extra
vierge, naturalmente) en balsamico azijn en en roer het
geheel goed door elkaar.
Strooi bij het serveren nog een klein beetje geraspt
Parmezaan over de salade voor optimaal genot.
Wij zijn een internationaal werkende organisatie. Om onze klanten te kunnen blijven helpen zijn wij ons team aan het uitbreiden. Ben jij die enthousiaste zelfstandige persoon die graag werkt met mensen en helpt hun doelen te behalen dan kan jij ons binnenkort versterken. Wij verzorgen een interne opleiding. Ervaring en/of affiniteit met gezondheid en voeding is een pre.
U kunt zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u tips en recepten gemakkelijk thuis!