Knoflook behoort tot de uien familie en heeft in de loop van de geschiedenis zowel culinaire als medicinale doeleinden gehad. De bal van de knoflookplant is het meest gebruikt en deze is onder verdeelt in wat we 'teentjes' noemen. Knoflook heeft een zeer scherpe smaak. Deze wordt zachter en zoeter als je de knoflook kookt.
Knoflook wordt wereldwijd als smaakmaker gebruikt vanwege de scherpe smaak. Het is in veel landen een fundamenteel ingrediënt. De smaak verschilt per bereidingswijze. Knoflook gaat erg goed samen met tomaat, ui of gember. Je kunt knoflook in combinatie met vele verschillende soorten groente gebruiken, maar ook met vlees, brood en pasta.
Warm de oven voor op 180 graden. Prak de geitenkaas fijn
en klop er de kwark en het ei doorheen. Pers er de
knoflook boven uit en knip de bieslook er boven in
stukjes. Roer de fijngesneden ui erdoorheen. Schil de
aardappelen en rasp ze grof. Meng het kaas-eimengsel
door de geraspte aardappelen en voeg peper en zout toe.
Spuit 2 kleine taartvormpjes of 1 grote in met bakspray
en schep het aardappelmengsel erin. Bak de taartjes in
het midden van de hete oven in ongeveer 40-45 minuten
gaar en bruin.
Heerlijk te combineren met sperziebonen en
komkommersalade.
Wij zijn een internationaal werkende organisatie. Om onze klanten te kunnen blijven helpen zijn wij ons team aan het uitbreiden. Ben jij die enthousiaste zelfstandige persoon die graag werkt met mensen en helpt hun doelen te behalen dan kan jij ons binnenkort versterken. Wij verzorgen een interne opleiding. Ervaring en/of affiniteit met gezondheid en voeding is een pre.
U kunt zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u tips en recepten gemakkelijk thuis!