Het paprikapoeder wordt gemaakt van de gemalen en gedroogde paprika's zonder zonder de pitten. Het gaat hier om de puntige soorten paprika.
We kennen twee soorten paprikapoeder, namelijk de milde soort en pikante soort. De milde soort is het gewone paprikapoeder en de pikante soort heeft een pittige smaak. Deze komt voornamelijk uit Hongarije. Het moet niet op te hete temperaturen worden meegekookt, want dit kan van invloed zijn op de smaak.
Het wordt gebruikt in pasta's, rijstgerechten, bij vlees en soms stoofpotten.
De aubergine in stukjes snijden, even laten trekken in zout
water, droogdeppen en bakken in ruim olijfolie
Doe er een beetje limoen- of citroensap over en pers 1
teentje knoflook over het geheel
Als de aubergine zacht en lichtbruin is even laten
afkoelen, zet er dan de staafmixer even in
De kikkererwten prakken met een vork en door de
gepureerde aubergines roeren
Voeg de gesnipperde ui, de vis en een beetje vocht van
de kikkererwten toe, zodat het geheel een beetje smeuïg
wordt
Zout en cayennepeper naar smaak toevoegen
Leg de afgekoelde pasta in een mooie berg op een schotel
Smeer er een laagje mayonaise over en bestrooi deze met
paprikapoeder
Garneer de schotel dan verder met bijvoorbeeld gevulde
eieren, hamrolletjes, asperges, gevulde tomaten enz.
Wij zijn een internationaal werkende organisatie. Om onze klanten te kunnen blijven helpen zijn wij ons team aan het uitbreiden. Ben jij die enthousiaste zelfstandige persoon die graag werkt met mensen en helpt hun doelen te behalen dan kan jij ons binnenkort versterken. Wij verzorgen een interne opleiding. Ervaring en/of affiniteit met gezondheid en voeding is een pre.
U kunt zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u tips en recepten gemakkelijk thuis!