Peterselie is misschien een van de meest populaire tuinkruiden in onze keuken. Het komt oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. De peterselie moet aan het eind van het bereiden aan het gerecht toegevoegd worden om niet teveel van de smaak te verliezen. Kook het dus niet met het gerecht mee. Gebruik bijvoorkeur verse peterselie voor de beste smaakbeleving.
Zowel de bladeren als de wortels van de peterselie kunnen in gerechten gebruikt worden. Het is heerlijk in tomatensoep.
Tip: kauw op de rauwe blaadjes om de geur van knoflook uit de mond te verminderen.
Klop de balsamico azijn met mosterd, uitgeperste knoflook en rozemarijn. Voeg steeds een beetje olijfolie toe, terwijl je stevig blijft roeren.
Snij de ui in 8 stukken,
snij de courgette in de lengte in 4 stukken,
snij de pompoen in stukken,
strooi evt. wat (zee-)zout over de groenten.
Leg de ui, courgette en pompoen op de grill en giet er een beetje van de dressing over.
Grill de asperges 5 minuten en de andere groenten in 8
tot 10 minuten gaar. Eventueel iets langer als het nog te hard is.
Snij alles in "hapklare brokken"-formaat, meng het in een schaal met de rucola en fijngehakte peterselie, en schenk er de rest van de balsamico dressing over.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vet: 5 gram
Energie: 119 kcal
Wij zijn een internationaal werkende organisatie. Om onze klanten te kunnen blijven helpen zijn wij ons team aan het uitbreiden. Ben jij die enthousiaste zelfstandige persoon die graag werkt met mensen en helpt hun doelen te behalen dan kan jij ons binnenkort versterken. Wij verzorgen een interne opleiding. Ervaring en/of affiniteit met gezondheid en voeding is een pre.
U kunt zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u tips en recepten gemakkelijk thuis!