Het is een erg veel gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant en is afkomstig uit het zuiden van India. Van de bessen worden de peperkorrels gewonnen. Door andere processen ontstaan er verschillende soorten kleuren korrels. Het kan bij heel veel gerechten gebruikt worden en is naast zout de meest gebruikte smaakmaker in de Nederlandse keuken. Het is perfect voor pittige gerechten.
De zwarte peper ontstaat uit de onrijp geoogste (groene en licht rode) bessen, die bij het drogen bruin tot zwart worden. De buitenkant van de zwarte peper is gerimpeld.
De witte peper ontstaat eveneens uit de onrijpe bessen. Deze bessen worden geweekt in water. Daardoor gaan ze gisten. De bessen barsten open en de korrel komt tevoorschijn. Die korrels moeten vervolgens goed gewassen worden. De witte peperkorrels zijn even groot als de zwarte. De witte peper ontstaat dus door het verwijderen van de schil. Het langere productieproces maakt witte peper de duurste van de drie kleuren pepers.
1 pizzavorm van 25 cm doorsnee.
Oven voorverwarmen op 200-220 graden.
Schil de uien en snij deze doormidden en dan in dunne
halve ringen snijden. Bak intussen het spek uit en voeg
de uien toe en laat deze zachtjes bakken tot ze glazig
zijn. Laat het spek-uimengsel goed afkoelen.
Bereid de broodmix met 1.5 dl. water en de olie. Laat
het deeg op een warme plaats 15 min. rijzen. Rol het
deeg uit tot een cirkel van 27 cm en leg deze in de
ingevette pizzavorm, duw de rand wat omhoog. Strooi wat
paneermeel over de deegbodem en schep het spek-uimengsel
over het deeg. Strooi de geraspte kaas erover en de
pizzakruiden.
In de oven gaar en bruin bakken in 20 min.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 47 gram
Koolhydraten: 87 gram
Vet: 65 gram
Energie: 557 kcal
Wij zijn een internationaal werkende organisatie. Om onze klanten te kunnen blijven helpen zijn wij ons team aan het uitbreiden. Ben jij die enthousiaste zelfstandige persoon die graag werkt met mensen en helpt hun doelen te behalen dan kan jij ons binnenkort versterken. Wij verzorgen een interne opleiding. Ervaring en/of affiniteit met gezondheid en voeding is een pre.
U kunt zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u tips en recepten gemakkelijk thuis!